رفتن به بالا
  • دوشنبه - ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴
  • کد خبر : ۲۳۷۸۹
  • چاپ خبر : «تار و تاریخ» به کاروانسرای سعدالسلطنه رفت

«تار و تاریخ» به کاروانسرای سعدالسلطنه رفت

پروژه «تار و تاریخ» با قطعه «چون غبار» تابلوموزیکالی را در کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین ضبط و منتشر کرده است. به نقل از روابط عمومی پروژه «تار و تاریخ»، تابلو موزیکال «چون غبار» اثری تازه از پروژه «تار و تاریخ» با آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد با شعری از رهی معیری است. در این اثر میدیا فرج نژاد تار نواخته و علیرضا درویش آواز […]

پروژه «تار و تاریخ» با قطعه «چون غبار» تابلوموزیکالی را در کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین ضبط و منتشر کرده است.

به نقل از روابط عمومی پروژه «تار و تاریخ»، تابلو موزیکال «چون غبار» اثری تازه از پروژه «تار و تاریخ» با آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد با شعری از رهی معیری است. در این اثر میدیا فرج نژاد تار نواخته و علیرضا درویش آواز خوانده است. همچنین در اجرای این قطعه میثم شکری دف و ابوالفضل زاهدپور کاخن نواخته‌اند.

میدیا فرج‌نژاد آهنگساز و طراح پروژه «تار و تاریخ» درباره تابلوموزیکال «چون غبار» و حضور در کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین می‌گوید: «یکی از دیدنی‌ترین و زیباترین مکان‌های قزوین «کاروانسرای_سعدالسلطنه» است. فضایی که همچون نگینی بر انگشتر بازار قزوین می‌درخشد.

بزرگترین کاروانسرای شهری ایران، که به سبزه میدان قزوین بسیار نزدیک است. بنایی که به دستور سعدالسلطنه حاکم قزوین در دوره قاجار ساخته شد. معماری‌های بی‌نظیر و فضاهای خلاقانه‌اش آنقدر زیاد است که به جرات می‌توان چندین و چند ویدیو از همین کاروانسرا تهیه کرد، انتخاب لوکیشن بسیار کار سختی بود، چرا که سر را به هر طرف می‌گرداندی زیبا بود و نسبت‌ها به غایت رعایت شده بودند. چه در ورودی کاروانسر، چه در حیاط‌های خارق‌العاده‌اش و چه در چهارسوق بی‌نظیرش.

به قدری چهارسوق زیباست که نتوانستیم مکان دیگری را انتخاب کنیم، دوربین را به هر سمت که می‌چرخاندیم زیبایی بود و خلاقیت و نسبت‌های طلایی. تصنیف چون غبار، حاصل دریافت‌مان از همین زیبایی‌ها بود، پویایی بازار و حجره‌ها، آرامش حیاط‌ها و زیبایی‌های مکررِ حضور مردم و کسبه. در طی ضبط این قطعه احساس می‌کردم غباری هستم که باد مرا در تودر توی کاروانسرا با خودش می‌برد. امیدوارم در انتقال چنین احساسی موفق عمل کرده باشیم.»

قطعه «چون غبار» را پویا پایور میکس و مسترینگ کرده و ضبط تار در استودیو ۵۴ انجام شده است.

کارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر کاری از مرتضی حاج محمدی و گرافیت میلاد فاتحی است.

پروژه «تار و تاریخ» حدود سه سال است که کار خود را با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بناهای تاریخی ایران آغاز کرده است. در این پروژه تاکنون حدود سیصد تن از هنرمندان سراسر کشورمان حضور داشته‌اند. آلبوم «تار و تاریخ یک» در سال ۲۰۲۳ توانست در مسابقه بین‌المللی گلوبال موزیک اواردز – سال ۲۰۲۳ و در بخش‌های بهترین نوازندگی و بهترین موسیقی فولک معاصر، دو مدال طلا برای کشورمان به ارمغان بیاورد.

تاکنون دو آلبوم رسمی از آثار «تار و تاریخ» به صورت جهانی منتشر شده و آلبوم تازه‌ای از این پروژه در آینده‌ای نزدیک منتشر خواهد شد.

اخبار مرتبط


ارسال دیدگاه