رفتن به بالا
  • سه شنبه - 1 اسفند 1402 - 14:26
  • کد خبر : ۲۱۵۵۴
  • چاپ خبر : هنر و صدای «دولتمند خالُف» اعتباری جهانی برای شعر فارسی بود

هنر و صدای «دولتمند خالُف» اعتباری جهانی برای شعر فارسی بود

موسیقیدان و خواننده موسیقی ایرانی در پیامی به مناسبت درگذشت «دولتمند خالُف» موسیقیدان برجسته تاجیک نوشت: هنر والا و صدای آسمانی استاد دولتمند اعتباری جهانی برای آواز شرق و شعر فارسی بود. شهرام ناظری موسیقیدان و خواننده موسیقی ایرانی سه‌شنبه- یکم اسفندماه- در پی درگذشت استاد دولتمند خالُف موسیقیدان برجسته تاجیک با انتشار تصویری از همنشینی و همنوازی سه‌تار […]

موسیقیدان و خواننده موسیقی ایرانی در پیامی به مناسبت درگذشت «دولتمند خالُف» موسیقیدان برجسته تاجیک نوشت: هنر والا و صدای آسمانی استاد دولتمند اعتباری جهانی برای آواز شرق و شعر فارسی بود.

شهرام ناظری موسیقیدان و خواننده موسیقی ایرانی سه‌شنبه- یکم اسفندماه- در پی درگذشت استاد دولتمند خالُف موسیقیدان برجسته تاجیک با انتشار تصویری از همنشینی و همنوازی سه‌تار در کنار این هنرمند فقید در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «استاد دولتمند خالُف نابغه موسیقی شرق و فلک خوان بزرگ تاجیکستان «خاموش شد»؛ هنر والا و صدای آسمانی استاد دولتمند اعتباری بود جهانی برای آواز شرق و شعر فارسی.»

همچنین خانه موسیقی ایران نیز در پیامی درگذشت این هنرمند پرآوازه را به هنرمندان و علاقه‌مندان موسیقی تسلیت گفت.

دولتمند خالُف (دولتمند خال‌زاده) موسیقیدان، نوازنده و خواننده تاجیک متولد ۲۶ اکتبر ۱۹۵۰ بود که ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۲ در ۷۴ سالگی درگذشت.

وی استاد موسیقی محلی جنوب تاجیکستان بود که فلک نام دارد. این هنرمند ۶ مقام را در کنسرواتوار موسیقی دوشنبه آموخته بود و برای نواختن دوتار، قیچک و سه‌تار که از سازهای مشهور این منطقه است، جوایز ارزنده‌ای نصیب خود و کشورش تاجیکستان کرده بود. آوازهای او که اغلب بر اساس اشعار مولوی و دیگر شاعران برجسته زبان و ادبیات فارسی، دری و تاجیکی تنظیم شده‌اند از اقبال فراوانی در تاجیکستان، ایران و کشورهای حوزه زبان فارسی برخوردار است.

دولتمند پیشتر ترانه‌ای را با نام «پناه» در مدح امام رضا (ع) خوانده بود که در ایران مورد توجه بسیاری قرار گرفت و موجب شهرت او در ایران شد. شعر قطعه «پناه» سروده شاعر معاصر ایرانی، محمود حبیبی کسبی بود و آهنگسازی این اثر را طویجان آتابای نیازی به عهده داشت. خالف بر قرابت‌های موسیقی ایران و تاجیکستان تاکید می‌کرد و معتقد بود موسیقی ایرانی گنجی است که نه در زیر زمین یافت می‌شود و نه بر روی زمین. آهنگ‌ها و آوازهای او حالت صوفیانه دارند و عمدتاً بر اساس اشعار مولوی تنظیم شده‌اند.

«بوم»، «بهار آمد»، «شاه پناهم بده»، «دور مشو» از آثار دیگر دولتمند خالف است. همچنین صادق آهنگران مداح دفاع مقدس قطعه «خون خدا» را با همکاری مرحوم دولتمند خالف ساخته بود. کنسرت شب دوستی توسط گروه دولتمند خالُف ۱۹ تیرماه سال گذشته به همت بنیاد فرهنگی هنری رودکی در تالار وحدت برگزار شد. همچنین این هنرمند، نوازنده و خواننده‌ تاجیکستانی فقید ۲۰ و ۲۱ تیرماه سال گذشته در تالار ایوان شمس تهران به روی صحنه رفت.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط


ارسال دیدگاه