رفتن به بالا
  • سه شنبه - ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰
  • کد خبر : ۲۲۸۲۴
  • چاپ خبر : کتاب «هفت دستگاه موسیقی ایرانی برای سنتور» منتشر شد

کتاب «هفت دستگاه موسیقی ایرانی برای سنتور» منتشر شد

«هفت دستگاه موسیقی ایرانی برای سنتور – ردیف میرزا عبدالله» به روایت نورعلی خان برومند با تنظیم و نت نویسی برای سنتور حسین امیری در قالب یک کتاب پیش روی مخاطبان قرار گرفت. کتاب «هفت دستگاه موسیقی ایرانی برای سنتور – ردیف میرزا عبدالله» به روایت نورعلی خان برومند عنوان یکی از تازه ترین کتاب‌های […]

«هفت دستگاه موسیقی ایرانی برای سنتور – ردیف میرزا عبدالله» به روایت نورعلی خان برومند با تنظیم و نت نویسی برای سنتور حسین امیری در قالب یک کتاب پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

کتاب «هفت دستگاه موسیقی ایرانی برای سنتور – ردیف میرزا عبدالله» به روایت نورعلی خان برومند عنوان یکی از تازه ترین کتاب‌های منتشر شده در حوزه موسیقی است که با تنظیم و نت نویسی برای سنتور حسین امیری هم‌زمان با برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

«دستگاه شور»، «آواز ابوعطا»، «آواز بیات ترک»، «آواز افشاری»، «آواز دشتی»، «آواز بیات کرد»، «دستگاه سه گاه»، «دستگاه چهارگاه»، «دستگاه ماهور»، «دستگاه همایون»، «آواز بیات اصفهان»، «دستگاه نوا»، «دستگاه راست و پنجگاه» عناوینی هستند که در فهرست مطالب این کتاب به چشم می خورد.

حسین امیری پژوهشگر، مدرس و نوازنده موسیقی ایرانی در معرفی این کتاب نوشته است:

«آوا نویسی ردیف میرزا عبدالله برای ساز سنتور براساس اجرای تار استاد نورعلی خان برومند که سنگ بنای آن در محضر مرحوم استاد احد بهجت گذاشته شده بود، در سال های بعد با حضور من در محضر استاد مجید کیانی در تهران به بار نشست.

آنچه امروز به عنوان ردیف میرزا عبدالله برای ساز سنتور براساس اجرای تار استاد نورعلی خان برومند در دسترس است حاصل سال ها تلاش و استفاده از استادان محترم در این زمینه است و امیدوارم مورد توجه و اقبال دانشجویان و علاقه مندان ردیف موسیقی ایرانی قرار گیرد و بتواند از آن که با دقت بسیار تهیه و آماده شده، استفاده کنند.

در نگارش این دفتر شیوه نت نویسی متداول در سالیان اخیر و قواعد معمول آنچه در ردیف سنتور استاد صبا ذکر شده ملاک عمل قرار گرفته و نهایت تلاش انجام شده که آوا نویسی براساس اجرای استاد نورعلی خان برومند بدون اضافات باشد و اصالت و ظرافت اجرای استاد نورعلی خان برومند را در برداشته است. ضمن اینکه در این اثر تالیفی تلاش شده با در نظر گرفتن امکانات ساز سنتور از درج مضراب‌های خارج از اجرای استاد برکنار باشد.»

منبع: مهر

اخبار مرتبط


ارسال دیدگاه