رفتن به بالا
  • شنبه - ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۳
  • کد خبر : ۲۴۱۳۵
  • چاپ خبر : تار و تاریخ «سوی فنا» را در قلعه مچی روایت کرد

تار و تاریخ «سوی فنا» را در قلعه مچی روایت کرد

پروژه «تار و تاریخ» با مدیریت هنری میدیا فرج‌نژاد این بار با آهنگِ «سوی فنا» تابلوموزیکالی را در قلعه مچی سیستان ضبط کرده است. به تقل از روابط عمومی پروژه «تار و تاریخ»، تابلو موزیکالِ «سوی فنا» اثری تازه از پروژه «تار و تاریخ» با آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد با شعری از مولانا است. در این […]

پروژه «تار و تاریخ» با مدیریت هنری میدیا فرج‌نژاد این بار با آهنگِ «سوی فنا» تابلوموزیکالی را در قلعه مچی سیستان ضبط کرده است.

به تقل از روابط عمومی پروژه «تار و تاریخ»، تابلو موزیکالِ «سوی فنا» اثری تازه از پروژه «تار و تاریخ» با آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد با شعری از مولانا است. در این اثر میدیا فرج نژاد تار نواخته و بهمن جهانسوز آواز خوانده و مریم پوروحید دفت نواخته است.

میدیا فرج‌نژاد آهنگساز و طراح پروژه «تار و تاریخ» درباره تابلوموزیکالِ «سوی فنا» گفت: «مَچ، به زبان مردم بومی سیستان به معنای درخت خرماست و از جایی که نخلستان‌های فراوان داشته به این منطقه قلعه مچی می‌گفتند. یکی از گردشگران خارجی به نام کلنل چارلز در هنگام بازدید خود از این قلعه، فضای قلعه را به گونه‌ای توصیف کرده که گرداگرد آن باغ‌ها و نخلستان‌های بزرگی دیده می‌شود، اما امروزه دیگر هیچ اثری از آن نخلستان‌ها باقی نمانده و در طی گذر زمان تمام آن از بین رفته است.

این حکایت مردم سیستان است. حکایتی تکراری. اینجا آب و حیات بوده است. زندگی در جریان بوده و امروز نه آب و نه امکانات هست و نمی‌شود اینجا محلی برای زندگی باشد. آنقدر از سرسبزی سیستان در سالیان گذشته مطلب وجود دارد که سرگیجه می‌گیرید! آن همه توصیفات از باغ‌ها و جنگل‌ها و رودخانه‌ها و کسب و کارها را اگر خوانده باشید و به سیستان بروید تنها کاری که می‌توانید بکنید تخیل کردن است. از آبادانی آن استان انصافاً چیزی باقی نمانده است. کاش قدر سیستانمان را بیشتر بدانیم.»

قطعه «سوی فنا» را پویا پایور میکس و مسترینگ کرده و ضبط تار در استودیو ۵۴ انجام شده است.

کارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر کاری از مرتضی حاج محمدی و گرافیت میلاد فاتحی است. نشر بین‌المللی این آهنگ هم برعهده موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین است.

پروژه «تار و تاریخ» حدود سه سال است که کار خود را با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بناهای تاریخی ایران آغاز کرده است. در این پروژه تا کنون حدود سیصد تن از هنرمندان سراسر کشورمان حضور داشته‌اند.

تا کنون ۲ آلبوم رسمی از آثار «تار و تاریخ» به صورت جهانی منتشر شده و آلبوم تازه‌ای از این پروژه در آینده‌ای نزدیک منتشر خواهد شد.

منبع: مهر

اخبار مرتبط


ارسال دیدگاه