رفتن به بالا
  • سه شنبه - ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳
  • کد خبر : ۲۳۸۸۵
  • چاپ خبر : صداوسیما مجوزی برای عدم نمایش ساز ندارد

صداوسیما مجوزی برای عدم نمایش ساز ندارد

محمدحسین ایمانی خوشخو ضمن تشریح برخی جزئیات سندهای بالادستی هنر، از قوانینی چون نمایش ساز در تلویزیون و قانونی نبودن لغو کنسرت‌ها در شهرها و برخی فرصت‌سوزی‌ها در حوزه سینما سخن گفت. خوشخو در مورد ابلاغ سند موسیقی به صداوسیما و اینکه ممکن است با آن مخالفت شود، بیان کرد: تغییر چنین روشی شاید به […]

محمدحسین ایمانی خوشخو ضمن تشریح برخی جزئیات سندهای بالادستی هنر، از قوانینی چون نمایش ساز در تلویزیون و قانونی نبودن لغو کنسرت‌ها در شهرها و برخی فرصت‌سوزی‌ها در حوزه سینما سخن گفت.

خوشخو در مورد ابلاغ سند موسیقی به صداوسیما و اینکه ممکن است با آن مخالفت شود، بیان کرد: تغییر چنین روشی شاید به صورت دفعی اتفاق نیفتد اما الان صداوسیما مجوز عدم نمایش ساز یا بهانه قانونی را در اختیار ندارد.

وی درباره تحمیل شرایط به اصناف سینمایی گفت: سند سینما حدود ۱۲ سال پیش قرار بوده تصویب شود که با مخالفت‌های فردی و گروهی مواجه بوده و جریانی بوده از چندین سال قبل که پله پله جلو آمده و به حال رسیده و به آینده منتقل خواهد شد. راه به هیچ وجه بسته نیست و به عنوان کسی که سال‌هاست در فرهنگ و هنر فعالم، توصیه می‌کنم در برخی مواقع هنرمندان باید کمک کنند. برای مثال باید حق معنوی فیلم رعایت شود که اگر بند محکمی بگذاریم می‌توانیم اعمال قانون کنیم. بنابراین مشکلات موجود باید توسط هنرمندان مطرح و حل شود و آنها راه را بسته نبینند و تا تصویب نهایی در شورای عالی راه برای تکمیل شدن سندها باز است.

رئیس شورای هنر در پاسخ به پرسشی در مورد امتیاز دادن به ساترا در قالب سند گفت: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی حکم قانونی دارد و همه مصوبات اجرا خواهند شد. این سند نیز یک نظام نامه مصوب موسیقی و تصویر است که صداوسیما هم باید آنها را رعایت کند.

وی درباره سند موسیقی و تک‌خوانی بانوان بیان کرد: در مورد سند موسیقی همه اسناد و مصوبات در عمل قابل ویرایش است و قبل از اینکه عملی نشود قابلیت ویرایش شدن ندارد؛ یعنی می‌توان ضعف‌ها را به قوت تبدیل کرد.

خوشخو در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره سند هنرهای تجسمی و در دسترس قرار دادن همه سندها برای رسانه‌ها و صاحبنظرانی که در این عرصه تاثیرگذار هستند، گفت: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، اسناد بالادستی را نمی‌تواند تا قبل از ابلاغ، منتشر کند. این سندها را تا جایی که می‌شود می‌توانیم منتشر کنیم اما نظرات متضادی ارائه می‌شود. به همین دلیل بهتر است این مصوبات روالی را طی کند و به پختگی برسد. نکته دیگر در مورد سند تجسمی این است که در دل سند تجسمی، ۷۷ بند دارد که پرحجم ترین سند هنری با توجه به اهمیت موضوع است.

لزوم شکل گیری خانه تجسمی

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر درباره اجماع نظرات اعضای انجمن‌های هنری هنرهای تجسمی اظهار کرد: در این مورد قرار شد مدیرکل هنرهای تجسمی نظرات اعضای انجمن‌های هنری را به عنوان نماینده آنها مطرح کند. بنابراین به تناسب موضوع از مدیرکل هنرهای تجسمی خواهش کردیم قبل از اینکه سند در شورای معین مطرح شود، از این نظرات بهره‌مند شویم. این مشکل از آنجایی نشات می‌گیرد که یک خانه تجسمی نداریم و تعدد انجمن‌های هنری نیز به ما کمکی نمی‌کند.

ایمانی خوشخو در پایان در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران نسبت به حضور کمرنگ و غیرفعال وزارت آموزش و پرورش در نشست‌های شورا انتقاد کرد و گفت: اکثر دستگاه‌ها در شورای هنر حضور فعال داشتند ولی وزارت آموزش و پرورش نمی‌دانم به چه دلیل، ولی تنها وزارتخانه‌ای بود که حضور فعال نداشت. امیدوارم این حضور در دولت جدید فعال‌تر شود چراکه کشور توسعه پیدا نخواهد کرد مگر اینکه از دوره دانش‌آموزی و سنین پایین آموزش‌های لازم به بچه‌ها داده شود.

منبع: مهر

اخبار مرتبط


ارسال دیدگاه