رفتن به بالا
  • شنبه - ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۶
  • کد خبر : ۱۶۹۹۰
  • چاپ خبر : پوئم سمفونی «وداع» با اجرای حسام الدین سراج به روی صحنه رفت

پوئم سمفونی «وداع» با اجرای حسام الدین سراج به روی صحنه رفت

ارکستر ملی ایران با اجرای پوئم سمفونی «وداع» به رهبری همایون رحیمیان و خوانندگی سیدحسام‌الدین سراج در آستانه اربعین حسینی در تالار وحدت به روی صحنه رفت. کنسرت ارکستر ملی ایران با اجرای ویژه پوئم سمفونی «وداع» به رهبری همایون رحیمیان، خوانندگی سیدحسام‌الدین سراج و روایت ساعد باقری شاعر و پژوهشگر پیشکسوت در آستانه اربعین حسینی با حضور مهدی سالم مدیرعامل بنیاد […]

ارکستر ملی ایران با اجرای پوئم سمفونی «وداع» به رهبری همایون رحیمیان و خوانندگی سیدحسام‌الدین سراج در آستانه اربعین حسینی در تالار وحدت به روی صحنه رفت.

کنسرت ارکستر ملی ایران با اجرای ویژه پوئم سمفونی «وداع» به رهبری همایون رحیمیان، خوانندگی سیدحسام‌الدین سراج و روایت ساعد باقری شاعر و پژوهشگر پیشکسوت در آستانه اربعین حسینی با حضور مهدی سالم مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی و علی دارابی قائم ‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و جمعی از هنرمندان و مسئولان در تالار وحدت برگزار شد.

پروژه موسیقایی «وداع» با موضوع امام حسین (ع) و خاندان ایشان از جمله آثار شناخته شده و ماندگار موسیقی آیینی و عاشورایی است که در دهه ۸۰ با بهره‌مندی از «گنجینه اسرار» عمان سامانی در قالب دو مجموعه «وداع یک» و «وداع ۲» با آهنگسازی سیدمحمد میرزمانی و خوانندگی سیدحسام الدین سراج توسط مرکز موسیقی حوزه هنری منتشر شد.

«راز»، «آیینه عشق»، «باده الست»، «سرخیل مستان»، «وحدت عاشقان»، «غریب آشنا» با شعری از غلامرضا کافی، «یک دل و یک یار»، «سرّ حق» قطعه‌های آلبوم اول و «عاشق کشی»، «ساز مستی»، «دستانسرا»، «شوخ شیرین»، «وداع»، «پریشانی»، «غریبه» با شعری از غلامرضا کافی و «گریه خون» با شعری از علیرضا قزوه و ابراهیم درویشی قطعه‌های آلبوم دوم مجموعه «وداع» هستند.

ارکستر ملی ایران آبان ماه سال ۱۳۹۷ کنسرت «وداع» را به رهبری نادر مرتضی پور، خوانندگی سید حسام الدین سراج و روایت سیدجواد یحیوی در تالار وحدت به روی صحنه برد.

همچنین سوگواره موسیقایی «وداع» مهرماه سال ۱۳۹۸ با رهبری سیدمحمد میرزمانی، خوانندگی سیدحسام الدین سراج و روایت وحید جلیلوند در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

ارکستر ملی ایران این بار در اجرای ویژه، شامگاه هشتم شهریور ۱۴۰۲ قطعات منتخب مجموعه «وداع» را با ترکیبی از سازهای ایرانی و جهانی و گروه کُر بنیاد رودکی به روی صحنه برد. در این اجرا آهنگسازی پوئم سمفونی «وداع» را سراج و تنظیم آن برای ارکستر را میرزمانی برعهده داشتند که این اجرا با همراهی سیدمحمد مناجاتی کارگردان و تهیه‌کننده برگزار شد.

 

در ابتدای اجرا، نوازندگان سازهای ایرانی و جهانی روی صحنه حاضر شدند و سپس همایون رحیمیان رهبر ارکستر، حسام الدین سراج و ساعد باقری با همراهی یکدیگر در صحنه حضور پیدا کردند و به شایستگی مورد استقبال و تشویق مخاطبان قرار گرفتند. مخاطبان به احترام هنرمندان ایستاده تشویقشان کردند، هر چند که چنین استقبالی در پایان اجرا نیز تکرار شد.

روایتی از وداع امام حسین (ع) با حضرت زینب (س)، وداع حضرت علی اکبر (ع) با امام حسین (ع) در روز عاشورا در قالب موسیقایی از نکات قابل توجه این اجرا بود که برخی از مخاطبان را تحت تاثیر قرار داد. اعضای گروه کُر نیز همراهی خوب و شایسته‌ای با سایر اعضای ارکستر و خواننده داشتند.

از نکات قابل توجه این اجرا، حضور هادی آرزم هنرمند و آهنگساز پیشکسوت به عنوان تک‌نواز کمانچه بود که وی معمولا به عنوان نوازنده ویولن با ارکستر ملی ایران همراهی می‌کرد.

صابر سوری (عود)، پوریا شیوافرد (نی)، مژگان محمدحسینی (قانون)، فرهاد رحیمیان (دف)، مجید آهنگر (دف و دمام) و ماهان ببری (دف و سنج) اجرای سازهای ایرانی این ارکستر را برعهده داشتند.

آرمین قضاتی، آذین نصرتی، آرش جامع، علیرضا خلج اسماعیلی، رمیصا نفیسی، هلیا محمدولی، سبا عیلمحمدی (ویولن یک). سانوا عندلیبی، امیر نظری، بهنام آقاجانیان، نگین سمایی، محمدرضا نامجو (ویولن ۲)، هومن اتابکی ‌جم، همایون هاشم‌ زاده، امیرحسین طایی، جاوید پناهی (ویولا) از نوازندگان این اجرا بودند.

همچنین محمدحسین غریبی، ارسلان علیزاده، علی آقاجانی، پروشات زندآیین، غزاله شیرازی، سینا آذرآباد (ویولنسل)، سروش کاکاوندی و نهال سجادی (کنترباس). حسام صدفی ‌نژاد (اُبوا)، سایوری شفیعی و محمد ملک ‌لی (کلارینت)، امیرحسین محمدیان و امیر ملکی‌زاده (فاگوت)، شهرام رکوعی و روشنک نوشی (فلوت)، عرفان فرشی ‌زاده (تیمپانی) و مازیار ظهیرالدینی (نوازنده ویولن و کنسرت مایستر) اجرای سازهای جهانی ارکستر ملی ایران را برعهده داشتند.

اجرای پوئم سمفونی «وداع» در ماه صفر، در آستانه اربعین حسینی و استقبال مخاطبان از آن نشان داد که برخلاف تعطیلی فعالیت‌های موسیقایی در ماه‌های محرم و صفر، ظرفیت اجرای برنامه‌های موسیقایی متناسب با این ماه‌ها وجود دارد و می‌توانند مخاطبان را با زبان موسیقایی با وقایع روز عاشورا آشنا کنند. هر چند چنین برنامه‌هایی در سال‌های گذشته رواج داشت و چند سالی است که متوقف شدند و تحقق این امر نیز نیازمند همراهی و توجه مسئولان است.

پوئم سمفونی «وداع» پنجشنبه نهم شهریور ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت به روی صحنه رفت.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط:

«وداع» با صدای حسام الدین سراج روی صحنه می رود

«وداع» به «آب و آتش» رسید

«عاشق کشی» حسام الدین سراج در دسترس مخاطبان قرار گرفت

حسام‌الدین سراج :‌ عده‌‌ای هستند که واقعاً اعتقاد دارند جلوگیری از برگزاری کنسرت ثواب دارد!

اخبار مرتبط


ارسال دیدگاه