رفتن به بالا
  • چهارشنبه - ۲۸ دی ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۲
  • کد خبر : ۱۳۶۵۲
  • چاپ خبر : علی اکبرپور اسطلخی، بتهوون ایران درگذشت

علی اکبرپور اسطلخی، بتهوون ایران درگذشت

یکی از هنرمندان پیشکسوت موسیقی کشورمان که او را به نام بتهوون ایران می‌شناختند روز سه‌شنبه بیست و هفتم دی ماه دارفانی را وداع گفت. به نقل از روابط عمومی مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، علی اکبرپور اسطلخی یکی از هنرمندان پیشکسوت موسیقی کشورمان که او را به نام بتهوون ایران می‌شناختند روز سه شنبه بیست و […]

یکی از هنرمندان پیشکسوت موسیقی کشورمان که او را به نام بتهوون ایران می‌شناختند روز سه‌شنبه بیست و هفتم دی ماه دارفانی را وداع گفت.

به نقل از روابط عمومی مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، علی اکبرپور اسطلخی یکی از هنرمندان پیشکسوت موسیقی کشورمان که او را به نام بتهوون ایران می‌شناختند روز سه شنبه بیست و هفتم دی ماه در سن ۸۸ سالگی دارفانی را وداع گفت.

سیدعباس عظیمی، مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت در پیامی ضایعه درگذشت این عضو گرانمایه مؤسسه که اهالی موسیقی او را با نام «بتهوون ایران» می‌شناسند را به خانواده وی، اهالی هنر به خصوص هنرمندان پیشکسوت تسلیت گفت.

علی اکبرپور اسطلخی معروف به علی اکبرپور مدرک درجه یک هنری داشت و سال ۱۳۱۳ در روستای سیاه اسطلخ (از توابع خشک بیجار رشت) متولد شد. تحصیلات ابتدایی خود را در شهر رشت سپری کرد. اولین استاد او در فراگیری ساز ویولن موسیو یِرواند بود. از سن ۱۳ یا ۱۴ سالگی در «رادیو بی‌سیم» رشت به اجرای ویولن می‌پرداخت. از دیگر استادان او می‌توان به کیهان دیوان بیگی و رکن‌الدین نژند اشاره کرد. در سال‌های جوانی یک ارکستر تشکیل داد که در رادیو رشت به اجرای موسیقی می‌پرداخت و «غلامحسین بنان» در سال ۱۳۳۴ با آن ارکستر برنامه داشته است.

این هنرمند فقید در آن ایام با خوانندگانی همچون ناصر مسعودی، فانی، نادر گلچین و فریدون پوررضا به عنوان آهنگساز، رهبر ارکستر و نوازنده همکاری می‌کرد.

از اساتید این هنرمند در موسیقی می‌توان به ابراهیم روحی‌فر، والودیا تارخانیان، اقدس پورتراب، محمود کریمی، حسن رادمرد، رحمت‌الله بدیعی، توماس کریستین داوید، مصطفی کمال پورتراب، حسین دهلوی، فرهاد فخرالدینی و احمد پژمان اشاره داشت. ضمن اینکه مجموعه «نغمه‌های زندگی»، «سوئیت‌ها» و «سمفونی‌ها» قطعه‌های گوناگون برای «ویولن»، «فلوت»، «نی»، «پیانو» از جمله آثار بی‌کلام مرحوم اسطلخی است که برای ارکسترهای بزرگ و کوچک نوشته شده‌اند.

گیشه دمرده (براساس حکایت مشهور گیلکی)، قطعه میرزا کوچک‌خان (با صدای ناصر مسعودی)، سوئیت «دوره‌گرد قصه‌گو»، ترانه ساقی (با صدای مازیار)، تصنیف‌های «شهید وطن» و «بلند آسمان» از آثار او محسوب می‌شوند.

منبع: مهر

اخبار مرتبط


ارسال دیدگاه